Granada

Granada är en mycket gammal kolonistad som ligger på norra stranden av Nicaragua-sjön. Staden är ansluten till Karibiska havet genom San Juan-floden. Staden är det mest populära turistmålet i Nicaragua. San Juan Del Sur och Leon är också mycket populära.

Staden har arbetat hårt för att behålla sin koloniala charm och attrahera många turister. De har stängt av huvudgatan för trafik för att göra den mer vänlig turistvänlig och gatan är nu fylld med barer och restauranger som har bordsservering ute på gatan.

Missa inte Granada på din resa till Nicaragua.

Historia

Staden Granada är en av de äldsta i Amerika. Staden grundades 1524 och Hernández de Córdoba valde att namnge den Granada. Det är uppkallat efter den spanska staden Granada. Staden har en våldsam historia och var platsen för många strider. Några resulterade i att delar av staden brann. Staden har invaderats av engelska, amerikanska, franska och holländska sjörövare som försökte ta kontroll över landet.

William Walker, en amerikan, lyckades ta över landet och installerade sig själv som president. Han fick senare fly landet men lät en av hans generaler bränna och förstöra mycket av Granada under deras flykt.

Ta sig till Granada

Det enklaste sättet att komma till Granada är att ta buss eller taxi från Managua. Du kan använda samma resemetoder som du kan använda för att komma till Leon. De olika metoderna har samma fördelar och nackdelar när du ska till Granada.

Priset att åka till Granada är lägre än de priser som anges i Leon-artikeln. En taxi från Managua till Granada ska inte kosta mer än 25 USD.

Bo på hotell

Granada erbjuder ett stort urval av hotell men har inga hotellkedjor. Staden tillhandahåller hotell i alla prisklasser och har några lyxigare hotell.

Resenärer som letar efter ett billigt hotell kan välja att bo på ett av de många vandrarhemmen i staden. Monkey Hut oss ett mycket populärt vandrarhem som alltid lockar många budgetresenärer. Andra populära billiga hotell är Backyard Hostel, Entre Amigos, La Libertad och The Surfing Donkey At The Lake.

Resenärer med en större budget bör överväga hotell Granada. Ett mycket trevligt hotell nära sjön med den största poolen i staden och ett mycket stort vackert poolområde. De erbjuder fina rum och sviter. Rummen kostar 100 USD per natt. Resenärer med en större budget och kan också titta på hotell runt centrala torget.

Mat

Mona Lisa and Don Lucca erbjuder välgjord italiensk mat.

Granada har några av de bästa restaurangerna i Nicaragua. Staden har varit populär bland turister under en lång tid och det har tvingat restaurangerna till att bli bättre för att tävla om turisterna.

Några av de bästa restaurangerna i Nicaragua finns i Granada och de flesta av dem ligger på den avstängda gatan som går från centrala torget ner till sjön.

Du hittar de flesta typer av maträtter i Granada men du hittar inga av de större internationella matkedjorna i staden.

Jag rekommenderar att du provar restaurangerna Mona Lisa och Don Lucca. Två bra italienska restauranger som drivs av italienare.

Säkerhet

Granada är en mycket säker stad. Du kan röra dig runt i staden hela tiden utan att behöva oroa dig för att utsättas för några brott. Några av förorterna är något farligare men du kommer fortfarande att ha det bra så länge du inte stannar för att prata med främlingar. Följ aldrig med främlingar hem för att köpa droger eller dricka alkohol tillsammans med dem. Då riskerar du att bli rånad eller värre.

Saker att göra

Granada är en fantastisk kolonialstad och det är en stad där du kan spenderar mycket tid på att göra ingenting. Bara genom att gå från bar till bar, från restaurang till restaurang. Staden erbjuder dock mycket att göra. Granada är hem för ett antal olika museer inklusive ett tågmuseum och chokladmuseum. Staden är också hem för ett stort antal koloniala byggnader och kyrkor.

Utanför staden hittar du vulkanen Mombacho och nationalreservatet. Vulkanen ligger i en orörd molnskog som är hem för många djur, reptiler och exotiska växter exempelvis orkidéer. Parken är väl värt ett besök.

Utanför Granada hittar du också Isletas de Granada. En grupp av små öar som skapats av ett vulkanutbrott. Många av dessa öar innehåller privata bostäder. Några av dem kan du hyra. Du kan också besöka Monkey island. En liten ö där du kan mata ”vilda” apor.

Jag rekommenderar också ett besök på den arkeologiska ön Zapatera.